Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Joi vine cel mai aşteptat anunţ din 2019: decizia FTSE. Raliul bursier „trădează“ aşteptări de promovare

Finanţe personale. Joi vine cel mai aşteptat anunţ din...

Autor: Liviu Popescu

25.09.2019, 07:35 1738

Joi, 26 septembrie, Bursa românească află decizia agenţiei de evaluarea financiară FTSE Russell cu privire la clasificare, iar aşteptările sunt mai degrabă pozitive, şi anume, promovarea la statutul de piaţă emergentă, reflectate şi prin „raliul“ în care s-au încadrat acţiunile de la Bucureşti în ultima perioadă de timp.

„Dacă anul trecut sau acum doi ani, aşteptările erau pentru o amânare în privinţa trecerii la statutul de piaţă emergentă, aşteptări realiste la acel moment, acum cred că există speranţe mai mari ca piaţa locală să primească un anunţ pozitiv, şi anume, promovarea la statutul de piaţă emergentă. În cel mai optimist scenariu, joi am fi informaţi despre upgrade, iar trecerea efectivă ar fi probabil la finalul anului 2020“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Faptul că există aşteptări pozitive s-a remarcat la finalul săptămânii trecute când bursa locală, chiar dacă pe o lichiditate slabă, a avut un mic raliu.

Astfel indicele principal BET a urcat cu 2,3% pe parcursul săptămânii trecute, fiind cel mai ridicat ritm de creştere din iunie încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO