Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Guvernul trebuie să găsească o modalitate de a stimula românii să economisească. „Cât despre pensiile private, discutăm cu ASF pentru a implementa aderarea online.“

Finanţe personale. Guvernul trebuie să găsească o...

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.08.2020, 17:44 2964

Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) şi director general al BCR Pensii, consideră că este important ca guvernul să găsească o modalitate de a stimula economi­sirea, indiferent de instrument - fonduri private, fonduri de investiţii, printr-o deductibilitate fiscală care să îi stimuleze pe români să pună banii de o parte pe termen lung.

„Aştept legislaţia fiscală pentru pensiile ocupaţionale - Pilon IV - care pot fi un instrument pentru economisirea pe termen lung, dar din păcate nu ştim care va fi deductibili­tatea fiscală şi atunci cred că în loc să gândim pentru fiecare instrument în parte ar trebui totul integrat într-o strategie de stimulare a economisirii pe termen lung“, spune Radu Crăciun în cadrul emisiunii de business ZF Live.

ZF a scris săptămâna aceasta că la T1/2020 doar un român din 100 a semnat actul de aderare la unul dintre cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, restul fiind repartizaţi aleatoriu. Astfel a rezultat o rată de repartizare de 99%, maxim istoric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO