Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Fondurile de pensii private Pilon II, investiţii de 2,3 mld. lei în titluri de stat şi de 990 mil. lei în acţiuni în luna mai. Activele celor şapte fonduri Pilon II au crescut cu 2,7 mld. lei în mai, la 64 mld. lei

Finanţe personale. Fondurile de pensii private Pilon II,...

Autor: Roxana Rosu

14.07.2020, 09:00 338

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, alimentate din contribuţiile a 7,5 milioane de salariaţi, au încheiat luna mai cu active totale nete de 64,6 miliarde de lei, în creştere cu 2,7 miliarde de lei sau 4,5% faţă de luna aprilie, arată cele mai recente date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Investiţiile preferate ale fondurilor sunt titlurile de stat, cu o pondere de 64,6%, în creştere faţă de nivelul de la finele lunii aprilie, de 63,7%. În cursul lunii mai, investiţiile fondurilor de pensii private în titluri de stat s-au ridicat la 2,3 miliarde lei.

Tot în creştere au fost şi plasamentele în acţiuni, cu un plus de 990 milioane lei şi o pondere de 19,5% în activele totale ale fondurilor de pensii.

În acelaşi interval, ponderea depozitelor bancare s-a redus la 4,8%, faţă de 5,4% în aprilie, investiţiile în acestea diminuându-se cu 277 milioane lei în mai.

Cele şapte fonduri şi-au redus puternic investiţiile în obligaţiuni municipale, cu 121 milioane lei, acestea ajungând să reprezinte 0,28% din active. În acelaşi timp, plasamentele în obligaţiuni corporative s-au diminuat cu 760 milioane lei, la o pondere de 5,5%.

Astfel, la finele lunii mai, structura investiţiilor fondurilor de pensii private Pilon II era formată din 64,6% investiţii în titluri de stat, 19,5% în acţiuni, 5,5% în obligaţiuni corporative, 4,8% în depozite bancare, 2,95% în titluri de participare OPCVM, 2,2% în obligaţiuni străine, 0,2% în obligaţiuni municipale, iar restul în alte plasamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO