Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Fondurile de pensii Pilon II, active de 70 mld. lei la septembrie 2020, cu 7,85 miliarde de lei peste începutul anului

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care con­tribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români, au în­che­iat luna septembrie din 2020 cu active totale de 69,82 mld. lei, ma­xim istoric, în creştere cu 7,85 mld. lei de la începutul anu­lui, arată cele mai recente date ale Autorităţii de Supra­ve­ghe­re Financiară (ASF) publicate joi.

Evoluţia a fost susţinută pe de o parte de revenirea unor co­taţii din portofoliul fondurilor de pensii Pilon II, dar şi de vi­ra­mentele trimise de salariaţii români, de circa 730 mi­l. lei în medie. În termeni procentuali creşterea este de 12,67% de la în­ceputul acestui an, arată calculele realizate de ZF. Pe de al­tă parte, pe parcursul lunii septembrie, activele fondurilor de pensii private Pilon II s-au majorat cu 1,32 miliarde de lei, arată datele ASF.

În septembrie 2020, fondurile de pensii private Pilon II aveau investiţii de 47,3 mld. lei în titluri de stat (67,6% din total), alte 14,2 mld. lei în acţiuni, investite în cea mai mare parte la Bursa de la Bucureşti (20,3%), dar şi obligaţiuni cor­po­rative de 3 mld. lei (4,3%), depozite bancare de 1,76 mld. lei (2,5%) şi alte plasamente.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.