Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Despre investiţia în titluri de stat prin Bursă: întrebări şi răspunsuri. Ce trebuie să ştiţi

Finanţe personale. Despre investiţia în titluri de...

Autor: Liviu Popescu

26.07.2020, 00:12 5895

Din 15 iulie 2020 şi până pe 7 august 2020 se desfăşoară pe­rioa­da de subscriere pentru titlurile de stat vândute de Ministerul Finanţelor, ofertă adresată exclusiv persoanelor fizice, atât rezidente, cât şi nerezidente, care va fi listată la bursa de la Bucureşti. Ulterior investitorii vor putea tranzacţiona aceste instrumente financiare pe piaţa de capital având în vedere că spre deosebire de celelalte emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, care se vindeau prin Poştă şi Trezorerie, cea din vara anului 2020 se vinde prin bursă.

Cum dobânzile acestor instrumente financiare sunt atractive, mai bune faţă de cele de la depozitele bancare, Ziarul Financiar, pe baza răspunsurilor primite în urma solicitărilor transmise societăţilor de brokeraj, a realizat un ghid cu privire la investiţia în titluri de stat, o rubrică structurată sub formă de Q&A (răspuns şi întrebare).

„Partea cea mai interesantă intervine la determinarea pre­ţului net (cel negociat de părţile tranzacţiei ). Nivelul infla­ţiei şi politica de dobânzi a BNR sunt factorii care influ­en­ţează cel mai mult câştigurile în cazul titlurilor“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO