Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. De ce sunt atât de puţin tranzacţionate acţiunile MedLife şi KFC la Bursă

Finanţe personale. De ce sunt atât de puţin...

Autor: Liviu Popescu

01.11.2019, 07:00 1328

Bursa de la Bucureşti are unele sesiuni de tranzacţionare atât de anemice încât companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui BET au rulaje extrem de scăzute, de doar câteva zeci de lei, ba chiar şedinţe cu nicio tranzacţie, arată datele agregate de ZF din platforma bursei.

Companii precum MedLife şi Sphera Group, incluse de operatorul bursier din România în structura BET în martie 2017, respectiv septembrie 2018 şi deci aduse pe radarul unor fonduri de investiţii care urmăresc replicarea acestui indice, sunt uneori mai nelichide decât emitenţi care nu au legătură cu BET. De altfel, luni, 28 octombrie, MedLife nu a înregistrat nicio tranzacţie la bursă.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Trade­ville, spune că astfel de societăţi diversifică sectoarele de acti­vi­tate din prima ligă bursieră, însă free floatul, adică numărul ac­ţiunilor disponibile la liber la tranzacţionare, este destul de mic.

„Cred că ar trebui discutat cu emitenţii în aşa fel încât să fie de acord să organizeze oferte secundare ţintite către retail prin care să se vizeze în special rezolvarea acestei probleme.“

„Pe de altă parte, dacă emitenţii nu vor dori acest lucru este greu de imaginat cum putem regla problema într-un mod sustenabil“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO