Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Chiar dacă şi-au majorat puternic veniturile, MedLife, Digi, Purcari şi Sphera nu au convins investitorii. De ce?

Finanţe personale. Chiar dacă şi-au majorat puternic...

Autor: Liviu Popescu

22.11.2019, 00:08 3369
Chiar dacă cele mai mari companii antreprenoriale din prima ligă bursieră de la Bucureşti au raportat la nouă luni din 2019 rezultate financiare cu mult peste cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, acţiunile acestora tot au fost penalizate de investitori, cu reacţii anemice şi chiar negative, arată datele BVB.

Astfel, MedLife, Digi, Purcari, Sphera şi-au majorat pe linie veniturile, cu ritmuri de creştere cuprinse între 18% şi 26%, în timp ce pe partea de profitabilitate MedLife are de departe cea mai bună evoluţie, cu un plus de 52%. Dar în cele cinci şedinţe trecute de la raportare, MedLife are două scăderi, două şedinţe cu nicio dinamică a preţului acţiunilor şi un plus de 0,6%, ceea ce înseamnă un minus total de 0,7%.

„Grupul MedLife a înregistrat la 9 luni rezultate bune la nivel de cifră de afaceri, EBITDA şi cash-flow din exploatare. Însă este posibil ca in­ves­titorii să se uite mai mult la profitul net, care este încă insuficient, doar 19 mi­lioane lei la o cifră de afaceri de 711 mi­lioane lei pe primele 3 trimestre, ceea ce înseamnă, în final, o profitabilitate netă de numai 3%“, spune consultantul financiar Cristian Tudorescu pentru ZF.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO