Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cele mai recente listări de la BVB, de la o creştere de 83% a acţiunilor la scădere de 18% în 2020

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Tibi Oprea

29.06.2020, 09:00 1336

Bittnet şi Norofert, cea mai bună dinamică a acţiunilor şi rulaje mai mari decât ale Sphera Group, emitent din prima ligă bursieră.

Acţiunile celor mai recent listate companii de la Bursa de Valori Bucureşti înregistrează de la începutul anului de la o creştere a acţiunilor de 83,3%, cum este cazul producă­to­ru­lui de îngrăşăminte organice Norofert, la o scădere de 17,8% în cazul Grupului Sphera, administratorul KFC şi Pizza Hut în România, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Norofert, cu cea mai bună evoluţie în acest top, s-a listat pe piaţa AeRO pe 3 martie 2020, astfel încât calculele pentru ac­ţiunile companiei includ doar perioada de la listare şi până la 25 iunie 2020, iar variaţia preţului este calculată luând în con­siderare preţul de închidere din prima zi de tranzacţionare, de 12 lei.

Bittnet Systems,  prima listare din IT la Bursă şi ulterior primul emitent din sectorul IT prezent pe piaţa principală, înregistrează a doua cea mai bună dinamică a acţiunilor de la începutul anului, o creştere de 20,1%.

A treia cea mai bună evoluţie este înregistrată de acţiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications, de 2,1%, care s-a listat la Bucureşti în mai 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO