Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cei care au mizat pe titluri de stat în euro emise de România în martie 2019 pot să le vândă acum cu un randament de 30%

Finanţe personale. Cei care au mizat pe titluri de stat...

Autor: Liviu Popescu

09.10.2019, 07:50 2697

Investitorii care au achiziţionat în martie 2019 obliga­ţiuni în euro emise de Ministerul Finanţelor pe 30 de ani, în pri­ma emisiune de eurobonduri a României pe această sca­den­ţă, le pot vinde în prezent cu 30% peste preţul de achi­zi­ţie, arată datele de la bursele pe care sunt listate obligaţiunile.

Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria AM, spune că printre factorii care au stat la baza aprecierii pre­ţu­lui titlurilor de stat sunt îmbunătăţirea percepţiei de risc asu­pra României, dar şi în contextul creşterii economice peste aşteptări din prima jumătate a anului.

Astfel, cei care au mizat pe scăderea dobânzilor în euro şi şi-au asumat riscuri de dobândă pe termene foarte lungi de timp au înregistrat randamente substanţiale, nu doar pe titluri de stat româneşti, dar şi pe obligaţiuni de stat ale altor economii.

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP AM, se aşteaptă ca fondurile de obligaţiuni ce au în portofoliu obligaţiuni suverane ale României să înregistreze randamente anuale pozitive, în lipsa unor surprize din partea Băncii Centrale Europene, precum şi în lipsa unor derapaje politice în România, despre care spune că au o probabilitate foarte mică în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO