Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cea mai mare vânzare de obligaţiuni a unei firme antreprenoriale a venit la Bursă: 20 milioane de euro de la Autonom

Dan Ştefan

Dan Ştefan

Autor: Miruna Diaconu

05.12.2019, 00:07 1665

Dan Ştefan, cofondator şi acţionar la Autonom din Piatra-Neamţ, companie care a listat miercuri obligaţiuni de 20 de milioane de euro la Bursa de la Bucureşti pe o scadenţă de cinci ani şi cu dobândă de 4,45% pe an, spune că finanţarea atrasă de la investitori are ca scop dezvoltarea flotei de autoturisme, iar dacă este cazul, va susţine chiar şi achiziţia de noi companii.

Astfel, Autonom, companie controlată de fraţii Dan şi Marius Ştefan, a listat pe 4 decembrie în urma unui plasament privat la care a subscris şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cea mai mare emisiune de bonduri a unei companii antreprenoriale de la Bursa românească.

„În urmă cu cinci ani chiar nu ne gândeam că o să listăm un produs la Bursă. Încă nu ne-am obişnuit cu ideea că am ajuns la această dimensiune. Finanţările într-un an sunt de peste 40 de milioane de euro, iar aceste obligaţiuni acoperă până la sub jumătate din necesarul anual de finanţare“, spune Dan Ştefan în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El adaugă că necesarul de finanţare al companiei este foar­te mare întrucât activează într-un domeniu în care trans­formă activele, adică autoturismele de exemplu, în servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO