Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce tranzacţii au făcut SIF-urile în T3/2020: SIF 1 ieşit de la Electrica şi Transgaz, SIF Moldova a cumpărat 100 mil. acţiuni Petrom

Finanţe personale. Ce tranzacţii au făcut SIF-urile...

Autor: Liviu Popescu

19.11.2020, 22:24 1894

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) au avut o strategie activă de tranzacţionare la bursa de la Bucureşti în trimestrul III din 2020, adică în lunile iulie, august şi septembrie, întrucât datele agregate de Ziarul Financiar din raportul trimestrial al fiecărei SIF arată atât vânzări la unele companii din structura indicelui principal BET, dar şi achiziţii importante.

Astfel, pe partea de vânzări se remarcă diminuări la Banca Transilvania, Transgaz, Electrica, în timp ce pe partea de cumpărări de departe cea mai importantă tranzacţie este achiziţia a 100 de milioane de acţiuni Petrom din partea unei singure SIF, respectiv SIF Moldova.

Ziarul Financiar prezintă defalcat pe fiecare SIF în parte care au fost modificările din portofoliu în trimestrul III din 2020, atât pe partea de achiziţii cât şi pe partea de vânzări, calculele fiind realizate doar pe companiile ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO