Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce scenarii pentru piaţa de capital are unul dintre cei mai mari administratori de fonduri mutuale din România

Finanţe personale. Ce scenarii pentru piaţa de capital...

Autor: Liviu Popescu

26.11.2020, 10:00 1609

Milan Pruşan, managing director la NN Investment Partners, spune că administrarea portofoliului de investiţii se realizează în prezent pe baza a două scenarii, care privesc atât zona medicală, în special vaccinul împotriva COVID-19, cât şi politica fiscală şi cea monetară la nivel mondial, pentru a putea acoperi atât revenirea economică, cât şi eventualele surprize neplăcute.

„Ca investitor instituţional, lucrăm în momentul de faţă cu două scenarii: unul în care revenirea continuă şi veştile bune din zona medicală încep să fie mai concrete începând cu primul trimestru din 2021, dar şi din perspectiva politi­cilor fiscale şi monetare pentru principalele guverne ale lu­mii, în primul rând cu privire la SUA“, spune Milan Pruşan, cel care conduce administratorul de investiţii cu active totale de circa 2,4 miliarde de lei.

În calcul este luat şi scenariul în care pot apărea surprize ne­plăcute, dar care evident poate aduce şi oportunităţi pe par­tea de tranzacţionare bursieră, spune Milan Pruşan la emi­siunea ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 25 noiembrie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO