Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce au în comun Banca Transilvania şi Romgaz cu o companie de jocuri video din Polonia şi cu antivirisul Avast? Cel mai mare fond de acţiuni local

Finanţe personale. Ce au în comun Banca Transilvania...

Autor: Liviu Popescu

21.07.2020, 07:30 1754

Banca Transilvania, Petrom, Romgaz sunt alături de producătorul polonez de jocuri video CD Projekt, dar şi alături de producătorul ceh de antivirus Avast în clasamentul celor mai mari 10 investiţii ale NN International Romanian Equity, cel mai mare fond de acţiuni din România.

Astfel, cei aproximativ 4.200 de investitori ai acestui fond sunt acţionari indirecţi la S1/2020 în companiile menţionate mai sus, precum cea mai mare bancă din România şi cel mai mare producător de gaze naturale, ceea ce înseamnă că dinamica preţurilor acţiunilor se va reflecta în portofoliul acestor investitori.

Şi nu doar dinamica acţiunilor TLV sau SNP se va reflecta în randamentul investiţiei, ci şi cea a producătorului polonez de jocuri video CD Projekt, dezvoltator al seriei de jocuri Witcher şi o companie cu o valoare de piaţă de circa 8,3 miliarde de euro la bursa de la Varşovia.

De altfel, investiţia la acestă companie se poziţionează pe locul cinci în funcţie de deţinere din activul total, respectiv 5,05%, arată cele mai recente date lunare ale NN International Romanian Equity, cele la final de iunie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO