Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cât au viitorii pensionari din SIF-uri şi ce fond Pilon II ar putea sparge primul pragul de 5%? Din cele 7 fonduri Pilon II, NN Pensii şi BCR Pensii au zis pas SIF-urilor

Ziarul Financiar a analizat investiţiile fondurilor de pensii private Pilon II la SIF-uri, în contextul în care săptămâna trecută limita de deţinere de 5% din SIF a fost eliminată, iar una dintre concluzii este că primul fond de pensii care ar putea raporta o deţinere mai mare de 5% dintr-o astfel de societate este AZT Viitorul Tău.

Concluzia are în vedere participaţia de 4,7% pe care AZT Viitorul Tău, fond de pensii administrat de Allianz Ţiriac Pensii Private, o avea la final de 2019 la SIF Transilvania, aceasta fiind cea mai mare expunere din capitalul unei SIF din rândul fondurilor Pilon II acţionare la aceste societăţi.

La SIF Moldova, fondul avea 4,4%, echivalentul unei investiţii de 71 milioane de lei la final de 2019, iar la SIF Oltenia, ZF a calculat o deţinere de 4,3%, adică 64 milioane de lei investiţi de administrator în numele celor 1,6 milioane de viitori pensionari.

Desigur, decizia de investiţie pe fiecare emitent în parte îi revine administratratorului Pilon II, iar concluziile prezentate mai sus de ZF reprezintă deţinerile fondurilor Pilon II la final de 2019 şi nu reflectă nicidecum un posibil proces de acumulare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.