Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Câştigătorii şi pierzătorii după 11 luni din 2020 la Bursă. Din rândul celor 17 acţiuni din indicele BET, 7 au fost pe plus

Finanţe personale. Câştigătorii şi pierzătorii...

Autor: Liviu Popescu

11.12.2020, 07:00 1632

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), MedLife (M) şi Transelectrica (TEL) au fost cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti în primele 11 luni din 2020, cu randamente de 95%, 44%, respectiv 30,5%, potri­vit calculelor societăţii de brokeraj Prime Transaction trans­mise la solicitarea ZF.

Randamentele ţin cont atât de dividendele distribuite, acolo unde este cazul, cât şi de majorările de capital social în cazul TeraPlast Bistriţa şi Banca Transilvania.

Spre com­pa­ra­ţie, indicele principal BET a scăzut cu 6,93%, iar cel al di­vi­dendelor cu 2,2%. La polul opus, cel mai abrupt declin al unei acţiuni din struc­tura indicelui principal BET este în­re­gis­trat în cazul Sphera Group, respectiv o scădere de 24,5%, ca ur­mare a re­stric­ţiilor din economie care s-au reflectat în re­zul­ta­tele financiare.

Un număr de 7 acţiuni dintre cele 17 ale indicelui prin­ci­pal BET au fost pe plus în primele 11 luni din 2020, cu di­na­mică de la 3,1% pentru transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti, la 95% pentru producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP).

Pe de altă parte, cele 10 acţiuni pe minus au avut scăderi de la 1% pentru Digi Communications la 24,5% pentru Sphera Group, arată datele agregate de ZF pe baza calculelor Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO