Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Care sunt cele mai mari companii de la Bursă şi ce modificări sunt în top 10

Finanţe personale. Care sunt cele mai mari companii de...

Autor: Liviu Popescu

13.12.2019, 10:30 799

Petrom, Romgaz şi Banca Transilvania sunt cei mai mari emitenţi de la Bursa de la Bucureşti, cu o capitalizare cumulată de 52 miliarde de lei, adică jumătate din valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la Bursă, arată datele agregate de ZF. Podiumul a rămas neschimbat în acest an.

Pe de altă parte, în clasamentul celor mai mari zece companii listate au intervenit modificări pe parcursul anului 2019, în sensul în care producătorul de aluminiu Alro Slatina a ieşit de pe locul 10 şi se găseşte în prezent pe locul 13, în spatele SIF2 şi Zentiva, arată datele de la BVB.

BRD a urcat pe locul 4 în locul Fondului Proprie­ta­tea care a căzut pe 4, în timp ce Nuclearelectrica se poziţionează pe locul 7de pe locul 9.

Transgaz (TGN), operatorul sistemului naţional de transport gaze naturale, rămâne pe locul 6, dar au fost şi şedinţe în care Nuclearelectrica s-a poziţionat pe acest loc, ceea ce a trimis Transgaz pe 7.

Digi Communications (DIGI), companie care deţine recordul pentru cea mai mare listare antreprenorială, de circa 950 mil. lei, cade o poziţie, pe locul 9 în pofida creşterii cu 23% a valorii de piaţă, arată datele agregate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO