Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Bursa s-a dezmorţit: în plină şedinţă pentru votul moţiunii, un investitor a tranzacţionat 55 milioane de lei cu Romgaz

Finanţe personale. Bursa s-a dezmorţit: în plină...

Autor: Liviu Popescu

11.10.2019, 08:20 1746

O singură tranzacţie de 55 milioane de lei încheiată joi la ora 11:18 cu acţiuni Romgaz (SNG) arată că investitorii mari de pe piaţa de capital locală, cel mai probabil cei străini, se „dezmorţesc“ şi pregătesc terenul pentru inclu­de­rea Bursei româneşti, din septembrie 2020, într-o nouă ligă.

Acesta este cel mai mare pachet individual tranzacţio­nat în ultimii ani şi este echivalent cu 0,38% din capi­ta­lul social al celei mai valoroase companii de stat de la Bursa românească, un emitent de 14,3 miliarde de lei.

Tran­zacţia a fost încheiată la 37 lei pe acţiune, uşor în scă­dere faţă de preţul de închidere din şedinţa precedentă.  Romgaz, alături de alte două acţiuni de la bursă - TLV şi BRD - va face parte din septembrie 2020 din struc­tu­ra indicelui FTSE Global All Cap Index, un indice din care fac parte 8.800 de acţiuni, urmărit de administratorii de active pentru fonduri de investiţii, derivate, cât şi ca etalon - benchmark.

Pe partea de intermediere, datele de la bursă arată spre ce­hii de la Wood, care sunt cunoscuţi pentru faptul că lu­crea­ză în mare parte cu investitori instituţionali de peste graniţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO