Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. BT Capital Partners va intermedia plasamentul privat pentru obligaţiunile de 3 mil. euro ale Agroserv Măriuţa, compania din spatele Lăptăriei cu Caimac

Finanţe personale. BT Capital Partners va intermedia...
13.10.2020, 00:07 1427

Managerul proiectului a spus pentru ZF că listarea va avea loc în octombrie-noiembrie 2020.

BT Capital Partners a fost desemnată în calitate de consultant autorizat şi intermediar în vederea derulării unei oferte publice de obligaţiuni emise de Agroserv Măriuţa, firma din spatele brandului Lăptăria cu Caimac, în valoare de maximum 3 milioane de euro, potrivit hotărârilor acţionarilor publicate în Monitorul Oficial.

Adrian Cocan, manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac, a declarat la finele lunii septembrie în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de astăzi că intenţionează să listeze obligaţiunile la final de octombrie-început de noiembrie şi că dobânda va fi de circa 5% pe an, plătibilă trimestrial.

Oferta va fi adresată unui număr mai mic de 150 de persoane şi are ca obiect atragerea de capital pentru dezvoltarea activităţii.

Obligaţiunile vor fi emise şi rambursate la preţul de emisiune egal cu valoarea nominală a obligaţiunilor, vor fi rambursabile în termen de minimum patru ani de la data emiterii şi nu vor fi convertibile în acţiuni sau obligaţiuni cu drept de preempţiune sau de subsciere cu prioritate. Acestea vor fi emise ca negarantate, arată datele de la Monitorul Oficial.

Iniţial, Adrian Cocan spunea la începutul lunii iunie, în emisiunea „Investiţi în România!, proiect ZF şi CEC Bank”, că ia în calcul listarea la Bursa de la Bucureşti în anul 2023 sau în 2024, iar ulterior, în cadrul unui eveniment organizat de Bursă, Cocan a înaintat anul 2021, spunând că „s-au schimbat planurile pentru că au apărut oportunităţi de investiţii şi vedem un interes în creştere al investitorilor”.

Pe de altă parte, Adrian Cocan a spus că au luat în considerare şi o ofertă de acţiuni pe care intenţionează să o realizeze în 2021. Compania vrea să listeze un free float de circa 35% şi să utilizeze banii atraşi pentru finalizarea investiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO