Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Administratori cu 9 mld. lei active: Cu OUG 114 nu facem decât să accelerăm drumul spre recesiune

Finanţe personale. Administratori cu 9 mld. lei active:...

Autor: Tibi Oprea

14.02.2019, 00:07 793

Impactul nu s-a manifestat complet şi va afecta mai multe sectoare.

Raiffeisen, BRD şi Certinvest, administratori de investiţii de circa 9 mld. lei, consideră că impactul Ordonanţei 114 nu s-a manifestat complet şi că va afecta mai multe sectoare din economie, nu doar pe cele care intră direct sub incidenţa acesteia.

Potrivit acestora, perspectivele sunt că se vor aduce modificări la ordonanţă şi că, mai devreme sau mai târziu, aceste măsuri, care taxează băncile, companiile din energie, telecom şi lovesc dur şi în Pilonul II de pensii private, vor fi înlăturate. „Chiar dacă măsuri similare am văzut şi în alte ţări din regiune, Bulgaria, Ungaria, cred că în niciunul dintre cazuri nu am văzut un asemenea cumul de măsuri luate în acelaşi moment, toate de asemenea magnitudine. Prin măsura asta nu facem decât să accelerăm drumul spre recesiune“, spune Robert Burlan, şef de investiţii Raiffeisen Asset Management. El a fost prezent ieri în cadrul unui eveniment organizat la sediul BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO