Burse - Fonduri mutuale

Finanţarea de 7,6 mil. lei a Elefant Online, atrasă în 2018 de la investitori, a ajuns la scadenţă. Retailerul online ar pregăti listarea cu acţiuni în noiembrie

Obligaţiunile Elefant Online emise în 2018 au ajuns la scadenţă, peste 650 de investitori deţinând în total 76.514 obligaţiuni corporative, faţă de 65 de investitori câţi au cumpărat titlurile în urmă cu 3 ani.

Elefant va rambursa astăzi principalul în valoare de 100 lei/obligaţiune şi ultimul cupon aferent celei de-a şasea perioade de dobândă în valoare de 4,5616 lei/ obligaţiune. Astfel, suma totală de plată este de  9,7 miliaoane lei din care principal 7,65 milioane lei.

Valoarea emisiunii de obligaţiuni s-a ridicat la 7,65 milioane lei şi au avut o dobândă anuală fixă (cupon) de 9%, plătibilă semestrial.

Emisiunea de obligaţiuni, lansată în urmă cu trei ani, a fost subscrisă prin plasament privat intermediat de SSIF Tradeville, de către 65 de investitori, dintre care 61 persoane fizice şi 4 persoane juridice.

La plata ultimului cupon erau înregistrate 641 persoane fizice şi 12 persoane juridice.

“Suma pe care am atras-o a fost investită în dezvoltarea platformei Elefant, iar interesul crescut al investitorilor în obligaţiunile emise arată încredea pe care au avut-o în companie dar şi în planurile de dezvoltare ale acesteia. Succesul acestei emisiuni arată faptul că instrumentele de pe piaţa de capital reprezintă un mijloc prin care banii investitorilor ajung în economia reală contribuind la dezovoltarea companiilor”, a declarat Sergiu Chircă, CEO Elefant.ro.

Plata se va efectua prin intermediul Depozitarului Central şi a băncii Transilvania. Obligaţiunile emise de Elefant Online S.A. au fost tranzacţionate în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti, începând cu 20 februarie 2019, sub simbolul ELEF21.

Potrivit surselor ZF, Wood & Company Financial Services, intermediar de top 10 la bursa românească, ar lucra la listarea retailerului online Elefant la Bursa de Valori Bucureşti printr-o ofertă publică iniţială (IPO) programată a se desfăşura în luna noiembrie a acestui an.

Elefant vrea să ajungă la un număr de  50 de showroom-uri la nivel naţional în următorii patru ani. În prezent compania deţine 11 showroom-uri şi 14 puncte de ridicare.

Compania a  raportat afaceri de 104 mil. lei în primul semestru din 2021 şi pierderi nete de 3,8 milioane de lei. Spre comparaţie, în prima jumătate din 2020, compania a avut afaceri de 102 mil. lei şi un profit net de 473.000 de lei, potrivit raportului semestrial publicat la BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.