Burse - Fonduri mutuale

Fie criza cât de dură, românul tot la vin trage: Purcari raportează o creştere a vânzărilor de 9% în T1/2020, susţinută de majorarea cu 36% în România. Acţiunile cresc

Fie criza cât de dură, românul tot la vin trage:...

Autor: Liviu Popescu

22.04.2020, 16:06 574

Purcari (WINE), companie vinicolă regională şi care cuprinde o familie de patru vinării, în Republica Moldova şi în România, a anunţat într-o prezentare către investitori că veniturile pe T1/2020 s-au majorat cu 9% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. Astfel, potrivit calculelor ZF, vânzările Purcari au ajuns la circa 46 mil. lei în primele trei luni din 2020.

Această dinamică a fost susţinută de majorarea vânzărilor cu 36% în piaţa din România, Polonia (12%), Ucraina (61%). Pe de altă parte, Purcari a înregistrat scăderi în China (50%) şi în Republica Moldova (17%), segment care este afectat de reducerea vânzărilor în HORECA.

Analiştii de la BT Capital Partners scriu într-un raport că datele Purcari, chiar daca au la bază calcule ale managementului, care pot fi diferite de publicarea IFRS, oferă totuşi un indiciu asupra performanţei companiei.

Prin urmare, reacţia investitorilor miercuri la bursă a fost pozitivă, reflectată printr-o apreciere cu 2% pe un rulaj de tranzacţionare de circa 200.000 lei spre apropierea închiderii programului de tranzacţionare. Rezultatele financiare complete vor fi publicate pe 15 mai. 2020

“În ceea ce priveşte estimările viitoare, comenzile în aprilie indică o creştere modestă, iar pe termen lung o prognoză ar fi prematură având în vedere că datele din luna martie sunt influenţate de cumpărăturile în exces din partea consumatorilor. Având în vedere acest context extrem de incert, managementul a decis să suspende estimările pentru anul 2020”, scrie BT Capital Partners într-un raport.

Purcari are 384 milioane de lei capitalizare şi este listată la bursa de la Bucureşti din februarie 2018, fiind cea mai recentă listare pe segmentul principal. Miercuri acţiunile se tranzacţionau la 19,55 lei pe unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO