Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Federaţia Europeană a Burselor de Valori (FESE): Chiar dacă bursele europene nu sunt imune la efectele declanşate de răspândirea COVID-19, este crucial ca acestea să rămână deschise

Federaţia Europeană a Burselor de Valori (FESE), care reprezintă 36 de burse de acţiuni, obligaţiuni, instrumente derivate şi mărfuri prin 18 membri deplini din 30 de ţări, precum şi 1 membru afiliat şi 1 membru observator, spune că deşi bursele europene nu sunt imune la efectele declanşate de răspândire COVID-19, este crucial ca acestea să rămână deschise. Şi Bursa de Valori de la Bucureşti este membru al FESE.

“Pieţele bursiere reglementate îndeplinesc o funcţie sociala şi economică şi care trebuie să prevaleze în momentele de incertitudine. Bursele joacă un rol cheie în asigurarea formării preţurilor, a transparenţei şi a lichidităţii. Împiedicarea îndeplinirii acestui rol ar avea un impact uriaş nu doar asupra economiei, ci şi a societăţii”, transmite FESE prin intermediul BVB.

Aceste funcţii au fost puse la încercare în trecut, de exemplu, în timpul crizei financiare - când alte surse de lichiditate s-au contractat – bursele au continuat să funcţioneze cu succes.

“Această situaţie nu este diferită, bursele ar trebui să continue să fie operaţionale pentru a menţine încrederea. Principiile membrilor FESE rămân transparenţa şi obiectivitatea, în special în aceste momente de incertitudine. Bursele europene vor rămâne şi trebuie să rămână deschise tot timpul pentru a asigura siguranţa, integritatea şi corectitudinea într-un mod sigur şi transparent”, transmite FESE.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.