Burse - Fonduri mutuale

Farmaciile Remedia, controlate de omul de afaceri Valentin Norbert Ţăruş, scoase la vânzare pentru cel puţin 5 mil. euro. Acţiunile scad cu 3%

Farmaciile Remedia, controlate de omul de afaceri...

Autor: Liviu Popescu

06.12.2019, 00:00 407

Farmaceutica Remedia (simbol bursier RMAH), companie listată la Bursă şi care operează circa 100 de unităţi, urmează să fie vândută pentru o sumă de minimum 5 mil. euro după ce acţionarii acesteia au autorizat Consiliul de Administraţie pentru identificarea unui cumpărător.

„Se aprobă înstrăinarea fondului de comerţ aferent tuturor sau a unei părţi semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii, în termenii şi condiţiile ce urmează a fi negociate/convenite de Consiliul de Administraţie cu cumpărătorul ce va fi identificat conform Hotărârii AGEA nr. 68/4.12.2019, şi pentru un preţ global care nu va putea fi mai mic de 5.000.000 euro (fără TVA)”, este hotărărea acţionarilor RMAH. Spre comparaţie, la cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare, din 2 decembrie, compania a închis la o capitalizare de 8,9 mil. euro. Fondul de comerţ reprezintă ansamblul bunurilor mobilie şi imobile, corporale şi necorporale (mărci, firme), utilizat de un comerciant în vederea desfăşurării activităţii sale. Acţionarul majoritar al Farmaceutica Remedia este omul de afaceri Valentin Norbert Ţăruş, în timp ce Ionica-Mirela Pavel deţine 24,2% din numărul de acţiuni. 

„Se autorizează Consiliul de Administraţie în vederea identificării unui cumpărător pentru fondul de comerţ aferent tuturor sau unei părţi semnificative din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii şi negocierea termenilor şi condiţiilor contractuale”, este decizia acţionarilor. De la începutul anului 2019, acţiunile RMAH au minus 4,8%. Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 35% în perioada similară. Joi, la închiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile companiei înregistrau minus 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO