Burse - Fonduri mutuale

Farmache se retrage de la BVB dupa 13 ani

Farmache se retrage de la BVB dupa 13 ani

Stere Farmache

18.12.2008, 18:00 17

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, a anuntat ca se va retrage din functia de director general al operatorului de piata, pe care a ocupat-o de la reinfiintarea institutiei, in 1995.
El a precizat ca-si va pastra functia de presedinte in Consiliul de Administratie, pana la expirarea mandatului, la sfarsitul lui 2009, si ca postul de director general va fi ocupat de Anca Dumitru, pentru un mandat interimar de sase luni. Ea a ocupat pana acum functia de director sisteme alternative de tranzactionare (ATS-RASDAQ).
"Am luat decizia sa ma retrag din functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti. Am apreciat ca pentru pregatirea si realizarea listarii BVB este necesara adoptarea unor standarde clare de guvernanta corporatista si o separare a functiilor de presedinte si director general", a explicat Farmache.
El a fost ales in functia de presedinte la sfarsitul lui 2007, dupa retragerea lui Septimiu Stoica. Surse din piata de capital sustin ca Stere Farmache ar fi primit o oferta tentanta din mediul privat, iar acesta ar fi principalul motiv pentru renuntarea sa la functia de director general al BVB.
"Evident ca trebuie sa am un loc de munca. Am in prezent mai multe oferte pe care le analizez. Nu pot sa dau niciun fel de detalii in acest sens", a declarat Farmache. El spune ca va ramane apropiat de piata de capital, de a carei dezvoltare s-a ocupat in ultimii 14 ani.
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO