Burse - Fonduri mutuale

Farmache, inca patru ani la conducerea Bursei. Adevaratul castigator este Daniel Tepes, care a preluat majoritatea in Consiliul de Administratie.

21.02.2010, 23:07 56

Stere Farmache (53 de ani) a fost reales in functia depresedinte (pozitie non executiva) al Bursei de Valori Bucurestipentru un nou mandat de patru ani, insa principalul castigator alalegerilor de la Bursa a fost Daniel Tepes, actionarul majoritar alHTI Valori Mobiliare, care a reusit sa-si impuna sase dintreceilalti opt membri ai Consiliului de Administratie.

De altfel, tocmai sprijinul lui Tepes, i-a asigurat lui Farmache(care este si prim-vicepresedinte la Alpha Bank) victoria inca dinprimul tur, cu 57% din voturi, potrivit unor surse din piata.

Alegerile de la Bursa ar putea marca astfel o schimbare astrategiei Bursei de Valori Bucuresti, in conditiile in care atatTepes, cat si aliatii sai se numara printre cei mai mari actionariatat la Bursa de la Bucuresti, cat si la Bursa din Sibiu, iarmajoritatea brokerilor isi doresc o fuziune intre cei doi operatoride piata, dupa ce in ultimii patru ani acestia s-au situat pepozitii adverse.

Noul Consiliu de Administratie va decide directia viitoare aBursei de Valori Bucuresti, care a realizat anul trecut venituri de22 mil. lei si un profit net de 8 mil. lei. Printre principaleleprobleme pe care viitoarea conducere trebuie sa le rezolve senumara cresterea lichiditatii si atragerea de noi emitenti.

Stere Farmache conduce Bursa de la Bucuresti de 15 ani si, desieste criticat constant pentru ca nu a adus companii pe Bursa si nua dat de lucru pietei, brokerii l-au votat pentru ca ceilalticandidati propusi, Dan Paul, Mircea Botta si Cristian Sima, nu s-aufacut nici ei remarcati prin realizari deosebite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO