Burse - Fonduri mutuale

Farmaceutica Remedia vrea să-şi răscumpere 10% din capitalul pentru maximum 6,4 mil. lei. Acţiunile urcă cu 1,85%

Farmaceutica Remedia vrea să-şi răscumpere 10% din...

Autor: Liviu Popescu

09.09.2020, 11:05 155

Farmaceutica Remedia (RMAH), companie specializată în distribuţie, vânzări integrate şi promovare medicală pentru produsele farmaceutice, convoacă acţionarii pe 14 octombrie pentru a aproba răscumpărare a maximum 10% companie, cu un preţ care nu poate fi mai mic de 0,5 lei pe acţiune şi mai mare de 0,6 lei pe acţiune, pentru reducerea capitalului social.

Astfel, Farmaceutica Remedia, companie al cărei acţionar majoritar este omul de afaceri Norbert Valentin Ţăruş cu o deţinere de 81,51%, cheamă acţionarii luna viitoare pentru a aproba achiziţionarea a maximum 10,6 milioane de acţiuni la un preţ maxim de 6,4 milioane de lei.

“Operaţiunea de dobândire a propriilor acţiuni are ca obiect reducerea capitalului social al societăţii. Plata acţiunilor dobândite de societate în cadrul ofertei publice va fi făcută din sursele prevăzute de prevederile legale aplicabile”, se arată în convocatorul publicat miercuri la bursă. La ora redactării acestei ştiri acţiunile RMAH se apreciau cu 1,85% pe un rulaj de tranzacţionare de 147.000 de lei.

Compania are 57 mil. lei capitalizare iar de la începutul anului 2020 acţiunile au plus 51% pe un rulaj de 16,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO