Burse - Fonduri mutuale

Farmaceutica Remedia mută distribuţia angro pe o altă firmă

Foto: Marius Dumbrăveanu

Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Ioana Tudor

12.12.2014, 00:03 842

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (simbol bursier RMAH) se va ocupa numai de operarea celor 90 de farmacii proprii după ce a transferat către o societate pe care o deţine integral activitatea de distribuţie angro către spitale şi farmacii terţe, precum şi serviciile logistice şi de înregistrări medicamente oferite producă­torilor de produse farmaceutice.

Acţionarii companiei au aprobat într-o AGA din 9 decembrie transferul activităţii de comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice, obiectul de activitate principal al companiei, către firma Sibmedica. „Farmaceutica Remedia nu a dorit această schimbare, care a fost impusă prin lege“, au spus reprezentanţii companiei, contactaţi de ZF. Aceştia au explicat că, din considerente procedurale, a fost mai uşor să transfere activitatea de distribuţie şi servicii logistice pe o altă firmă decât să mute activitatea de retail.

Legea 132/2014 care aprobă OUG 2/2014 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prevede că firmele autorizate să elibereze medicamentele către populaţie nu pot să desfăşoare şi activitatea de distribuţie angro de medicamente.

Schimbările vor presupune transferul stocurilor de marfă, evaluarea fondului de comerţ, precum şi stabilirea preţurilor de transfer. „Modalitatea de transfer a fiecăruia dintre activele aferente fondului de comerţ va fi decisă de consiliul de administraţie cu respectarea legii şi a intereselor acţionarilor. Transferul va deveni operaţional după obţinerea tuturor autorizaţi­ilor şi documentelor necesare“, se arată într-un anunţ al Farmaceutica Remedia publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Reprezentanţii companiei au precizat că transferul se va face etapizat, pe o perioadă de un an.

Tot în AGA din 9 decembrie, acţionarii companiei au aprobat revocarea unei hotărâri a acţionarilor din anul 2012 privind fuziunea prin absorbţie a Farmaceutica Remedia cu Sibmedica.

Compania deţine o reţea naţională de 90 de farmacii şi opt centre logistice în Bucureşti şi Deva. Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valentin Norbert Ţăruş, deţine 66,5% din capitalul social al companiei. Acţiunile RMAH se tranzacţionau ieri în scădere cu 1%, la preţul de 0,23 lei/unitate. Societatea are o capitalizare de 25,1 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO