Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Farmaceutica Remedia convoacă acţionarii pentru aprobarea unui dividend cu un randament de 17%

Farmaceutica Remedia (RMAH), companie antreprenorială care se ocupă cu comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, convoacă acţionarii pe 15 aprilie 2021 pentru aprobarea unui dividend cu un randament de 17%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza convocatorului publicat miercuri la Bursă.

Astfel Remedia vrea să plătească un dividend brut de 0,15 lei pe acţiune, ceea ce la preţurile de închidere de miercuri seară, de 0,89 lei, echivalează cu un randament de 17%. Compania vrea astfel ca din profitul de 28,2 mil. lei pe anul 2020, circa 14,3 mil. lei să meargă spre acţionari sub formă de dividende. Data plăţii este propusă a fi 2 iunie 2021.

Acţionarii vor vota şi alegera unui nou consiliu de administraţie, dar şi “prelungirea cu încă 12 luni a perioadei de utilizare şi de valabilitate a contractelor de credit încheiate cu Banca Transilvania în valoare de 53.600.000 lei şi majorarea până la 80.000.000 lei, cu aprobarea constituirii de garanţii (creanţe, 3 stocuri, imobile, Bilete la ordin în alb/fideiusiune) până la limita solicitata de banca, cu depăşirea limitei de 20% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele”.

 

“Aprobarea contractării de noi împrumuturiînsumamaxima de 25.000.000 lei pe o perioada de pânăla 60 luni pentru facilitaţi non-cash şi 12 luni pentru facilitaţi cash, cu constituirea de garanţii (creanţe, stocuri, imobile, Bilete la ordin în alb/fideiusiune) pânălalimitasolicitata de banca, cu depăşirea limitei de 20% din totalul activelor imobilizate, maipuţincreanţele”, mai este un alt punct pe ordinea de zi al AGA companiei cu 94 mil. lei capitalizare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.