Burse - Fonduri mutuale

​Fără niciun anunţ la Bursă, compania care administrează KFC şi Pizza Hut urcă pe neaşteptate cu 7% într-o şedinţă cu tranzacţii de aproape 1 milion de lei

​Fără niciun anunţ la Bursă, compania care...

Autor: Tibi Oprea

16.12.2019, 18:31 420

Acţiunile Sphera (simbol bursier – SFG), administratorul KFC şi Pizza Hut în România, au crescut luni la Bursa de Valori Bucureşti cu 7%, pe fondul a 12 tranzacţii în valoare de 946.050 lei, peste valoarea medie zilnică tranzacţionată, arată datele de la BVB.

Dinamica acţiunilor SFG este surprinzătoare, având în vedere că cel mai recent anunţ al companiei a fost făcut la Bursă la finalul lunii noiembrie.

De la începutul anului, acţiunile SFG se tranzacţionează în creştere cu 0,25%, pe fondul unui rulaj de 72,3 milioane lei, emitentul ajungând la 768 milioane lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 33,8% în aceeaşi perioadă.

Compania este deţinută în proporţie de 27,3% de către offhore-ul Tatika Investments din Cipru, în timp ce Computerland Romania are o participaţie de 21,4%, iar Wellkept Group are un pachet de 16,3% din capitalul social. Lunic Franchising and Consulting are o deţinere de 11% din numărul de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO