Burse - Fonduri mutuale

Fără Hidroelectrica şi CEC la Bursă pentru următorii doi ani. Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care statul român nu poate să înstrăineze timp de doi ani participaţii la companii naţionale

Fără Hidroelectrica şi CEC la Bursă pentru următorii...

Autor: Liviu Popescu

13.08.2020, 14:03 6624

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 13 august decretul pentru promulgarea legii depuse de PSD care interzice înstrăinarea oricărei participaţii a statului român pentru o perioadă de doi ani, o lege iniţiată de PSD pentru “protejarea intereselor naţionale în economie”.

Practic ofertele de listare din partea companiilor de stat, inclusiv a celui mai mare producător de energie electrică din România, compania Hidroelectrica, sunt îngheţate pentru următorii doi ani pe fondul promulgării acestei legi.

Proiectul a fost iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae şi a fost atacat de PNL la Curtea Constituţională, dar cererea a fost respinsă ca neîntemeiată. Astăzi preşedintele Iohannis a promulgat legea.

“Pentru protejarea intereselor naţionale în economie, se impune interdicţia de a înstrăina orice participaţie a statului român astfel cum este deţinută în prezent (..) Această perioadă de doi ani va permite şi măsuri prin care statul să-şi reevalueaze portofoliul de participaţii, să efectueze investiţii şi să-şi eficientizeze prezenţa în acţionariatul operatorilor economici care funcţionează în sectoarele de interes economic strategic”, este expunerea de motive a legii iniţiată de PSD şi promulgată de preşedintele Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO