Burse - Fonduri mutuale

Fabrica de locomotive a lui Gruia Stoica a raportat pierderi de 15 milioane de lei la nouă luni

Fabrica de locomotive a lui Gruia Stoica a raportat...

Autor: Radu Bostan

03.11.2014, 00:00 394

Electroputere VFU (simbol bursier RMAR), membră a grupului Grampet controlat de Gruia Stoica, şi-a dublat pierderile în trimestrul al treilea faţă de trimestrul anterior, ajungând la un rezultat negativ de 14 milioane de lei după primele nouă luni.

Cifra de afaceri s-a redus de 2,8 ori, la 29 milioane de lei. Compania, fosta Remarul Paşcani, care a înglobat în 2012 fabrica de locomotive de la Craiova, a avut un an slab, oglindind parcă „ghinionul“ proprietarului, care este urmărit penal pentru că ar fi oferit mită într-o licitaţie publică.

După ce a încheiat 2013 cu un profit de 2 milioane de lei la afaceri de 109 milioane de lei, Electroputere VFU a trecut pe pierderi în primul trimestru. Viteza de rotaţie a clienţilor, indicator care exprimă eficacitatea companiei în colectarea creanţelor, a urcat astfel la 338 de zile după primele nouă luni, de la 109 zile în perioada similară a lui 2013, în timp ce perioada de rambursare a datoriilor a crescut la 259 de zile, de la 65 de zile anul trecut.

Pe bursă, compania are o capitalizare de 18,8 mil. lei, peste 90% din acţiuni fiind deţinute de Grup Feroviar Român, principala firmă din grupul Grampet.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO