Burse - Fonduri mutuale

Exporturile către Asia au susţinut afacerile Aerostar Bacău în T1

Sursa foto: Aerostar

Sursa foto: Aerostar

Autor: Radu Bostan

11.05.2015, 00:00 391

Creşterea puternică a vânzărilor către Asia a ajutat producătorul de componente aeronautice Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) să-şi majoreze cu 33% afacerile în primele trei luni, până la 64,4 milioane de lei. Profitul net a crescut în acelaşi interval cu 46%, la 8,3 milioane de lei, cel mai bun rezultat al începutului de an din cel puţin ultimii şapte ani.

Livrările către Asia au reprezentat 20% din totalul vânzărilor, faţă de mai puţin de 10% anul trecut, piaţa asiatică fiind singura dintre destinaţiile de export ale companiei care a crescut faţă de primul trimestru al lui 2014. În contrast cu tendinţa anii anteriori, vânzările Aerostar către piaţa militară s-au multiplicat de aproape şase ori în primele trei luni, la o valoare de 4,3 milioane de lei.

Creşterea pieţei de apărare are loc în contextul conflictului din Ucraina, care a determinat anul trecut guvernul să majoreze bugetul Ministerului Apărării. În consecinţă, şi alte companii din industria aeronautică locală au raportat, anul trecut, creşterea substanţială a vânzărilor pe tehnică de apărare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO