Burse - Fonduri mutuale

Exporturile Aerostar Bacău au urcat cu 30% în primul semestru

Exporturile Aerostar Bacău au urcat cu 30% în primul...

Autor: Adrian Cojocar

23.07.2013, 20:30 19

Aerostar Bacău (ARS), cea mai mare companie de pe plan local din sectorul aeronautic, şi-a majorat vânzările cu 19% în primele şase luni ale anului, până la 104,9 mil. lei (circa 23,6 mil. euro). Profitul net al companiei a crescut de asemenea cu 6%, până la 7,1 mil. lei (1,6 mil. euro).

Exporturile au fost princi­pa­lul pilon de creştere al afa­ce­rilor Aerostar, în prima ju­mătate a anului acestea avansând cu 30% compa­rativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi au totalizat 96 mil. lei (circa 21,6 mil. euro). Aerostar a ajuns să exporte 91% din producţie în prima jumătate a anului faţă de 83% în urmă cu un an. Înainte de criză exporturile Aerostar ocupau nu­mai o treime din afaceri. Vânzările com­paniei pe piaţa europeană au generat 60% din afaceri în primul se­mestru, în timp ce o treime a venit din alte state din afara Europei. Pe de altă parte, vân­ză­rile pe piaţa internă s-au diminuat cu 38%, până la 8,8 mil. lei (2 mil. euro), se ara­tă în raportul semestrial al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO