Burse - Fonduri mutuale

Explozie de bucurie pe pieţele bursiere, după ce germanii au anunţat că sunt aproape de găsirea unui vaccin pentru COVID-19

Explozie de bucurie pe pieţele bursiere, după ce...

Autor: Tibi Oprea

10.11.2020, 00:07 1027

Bursele europene majore au deschis în teritoriu pozitiv şe­din­ţa de tranzacţionare de luni, prima după ce a fost anunţată vic­toria lui Joe Biden pentru preşedinţia SUA, aprecierile extin­zân­du-se în urma anunţului potrivit căruia vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech ar avea o eficienţă de peste 90%, potrivit da­te­lor agregate de ZF.

„Pieţele bursiere din SUA şi Europa au cres­cut în urma anun­ţurilor din partea Pfizer şi BioNTech. Compa­niile au spus că potenţialul vaccin dezvoltat are o eficienţă de peste 90% în prevenirea COVID-19 şi că vor solicita apro­barea de urgenţă din Statele Unite. Se aşteaptă ca până la 50 de milioane de doze să fie produse în acest an, în timp ce alte 1,3 mi­liarde de doze vor fi produse în 2021“, se arată într-un raport al analiştilor de la XTB România.

Astfel, indicele IBEX 35 al Bursei de la Madrid urca la ora redactării acestei ştiri (16.07) cu 8,2%, indicele francez CAC 40 avea un plus de 7,9%, indicele italian FTSE MIB avea plus 5,4%, indicele german DAX creştea cu 6%, indicele londonez FTSE 100 urca cu 5,6%, în timp ce indicele pan-european Stoxx 600 avea o apreciere de 4,3%, potrivit MarketWatch.

Sentimentul pozitiv s-a transmis şi la Bursa de la Bucureşti, unde indicele principal BET urca cu 2,8% la ora 16.03, dinamică determinată în principal pe fondul aprecierii acţiunilor Sphera Group (7,6%), OMV Petrom (4,7%) şi BRD (3,9%). Nicio acţiune din componenţa indicelui nu avea dinamică negativă.

În SUA, pe de altă parte, contractele futures pe aur se tranzacţionau în scădere cu 3,7%, în timp ce petrolul WTI avea un plus de 8,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO