Burse - Fonduri mutuale

EXCLUSIVITATE ZF. Următorii paşi în listarea Hidroelectrica la Bursă şi ce ar putea face Fondul Proprietatea cu banii. „O decizie finală cu privire la listarea duală va avea loc în momentul în care vom avea angajaţi în acest proces consultanţii şi băncile de investiţii“

Călin Meteş, FP: Pot spune cu un grad de certitudine destul de ridicat că dimensiunea cererii pentru Hidroelectrica este foarte mare, dat fiind faptul că această companie îndeplineşte o serie întreagă de cerinţe foarte căutate de investitorii instituţionali.

Călin Meteş, FP: Pot spune cu un grad de certitudine destul de ridicat că dimensiunea cererii pentru Hidroelectrica este foarte mare, dat fiind faptul că această companie îndeplineşte o serie întreagă de cerinţe foarte căutate de investitorii instituţionali.

Autor: Liviu Popescu

18.01.2022, 00:08 3901

Chiar pe 26 ianuarie s-ar putea discuta despre listare.

Pentru cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori Bucu­reşti, 15% din producătorul de ener­gie electrică Hidroelectri­ca, adică un pachet de 1,2 mld. euro, următorul pas este aprobarea de principiu în AGEA, condiţie pentru care Ministerul Energiei a anunţat deja că va vota pentru.

Chiar pe 26 ianuarie 2022 are Hidroelec­tri­ca o AGEA, programată pentru investiţii la barajul Porţile de Fier 1, ceea ce înseamnă că este posibil ca fie FP, fie Ministerul Ener­giei să suplimenteze ordinea de zi cu apro­barea vânzării unui pachet din companie.

Astfel, odată încheiată AGEA Hidro­elec­trica, acţionarul vânzător, adică Fondul Proprietatea, va putea începe pregătirea procesului de listare, care constă de la anga­ja­rea consultanţilor de interme­die­re, la pa­ra­metrii listări, inclusiv discuţia unei listări du­ale, la prospectul care ar putea fi gata până în toamnă. „Obiectiul este ca lis­ta­rea aceasta să aibă loc până la finalul anului 2022“.

Călin Meteş, director general adjunct pen­tru investiţii la Franklin Templeton Bucu­reşti şi manager de portofoliu adjunct la Fondul Pro­prietatea, a discutat în cadrul emi­siu­nii ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia 17 ianuarie 2022, despre listarea a 15% din Hidroelec­tri­ca, ce va face FP cu banii şi cum va arată FP du­pă ce din bilanţ va ieşi cel mai preţios activ al său. „Pe baza experienţei noastre şi a altor listări efectuate, un proces de asemenea natură are o durată medie de opt luni-un an. Noi sperăm că reuşim să ducem această durată spre limita minimă“, a spus Călin Meteş, adăugând că, din cauza Legii 173 care împiedică societăţile de stat să realizeze vânzări de acţiuni, o modalitate prin care listarea poate avea loc este cea prin care FP devine entitatea care oferă o parte din acţiuni pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO