Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments vinde deţinerea de 2,1% la Agricola International, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România. La T1/2021 investiţia era evaluată la 4,6 mil. lei

Evergent Investments vinde deţinerea de 2,1% la Agricola...

Autor: Tibi Oprea

23.07.2021, 15:35 331

Evergent Investments (simbol bursier EVER), cea mai mare societate de investiţii financiare dintre cele cinci în termeni de capitalizare (1,3 mld. lei), a anunţat vineri la bursă că a vândut pachetul de acţiuni reprezentând 2,11% din capitalul social al Agricola International SA, societate închisa, în parametrii de evaluare previzionaţi, la valoarea justă conform ANEVAR şi IFRS.

“Evergent continuă astfel direcţia strategică de reducere a deţinerilor minoritare şi extragere de valoare din active, totodată optimizând procesele investiţionale”, menţionează societatea în raport.

Potrivit datelor din raportul la T1/2021, Evergent Investments deţinea un număr de 141.000 de acţiuni la Agricola International, cumpărate în anul 2000, în valoare de 4,6 milioane de lei. În activul net al Evergent Investments, Agricola International are o pondere de 0,22%.

Agricola International este cea mai mare companie din grupul Agricola, care se ocupă de creşterea păsărilor şi producţia de carne de pasăre, şi este controlată în proporţie de 70,9% de acţionari persoane fizice, în timp ce acţionarii persoane juridice deţin 29,12% din numărul de acţiuni, arată datele de pe platforma Confidas.ro.

Compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 97,2 milioane de euro, în scădere cu 8% faţă de 2019, respectiv un profit net de 1,6 mil. euro, minus 69,9%.

Agricola International are un număr mediu de 1.987 de angajaţi şi a avut de-a lungul timpului 200 de contracte publice, cu instituţii precum Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, Colegiul Tehnic de Comunicaţii "Nicolae Vasilescu Karpen" Bacău sau Centrul Bugetar CRESE pentru, derulând activităţi de prelucrare şi conservare a cărnii de pasăre.

Grupul Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui, mezeluri şi produse de tip ready mead din România, cu o valoare de 532 de milioane de lei, potrivit catalogului anual al ZF „Top 100 cele mai valoroase companii din România” ediţia 2020, companii evaluate de BT Capital Parteners.

Acţiunile EVER înregistrează de la începutul anului un avans de 8%, pe fondul unor tranzacţii de 144,4 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO