Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments începe vineri plata dividendelor pentru 2020, în valoare totală de 42 milioane lei. Claudiu Doros, preşedintele companiei: În ultimii 10 ani am acordat dividende în valoare de peste 150 milioane euro

Evergent Investments începe vineri plata dividendelor...

Autor: Roxana Rosu

10.06.2021, 15:03 326

Compania de investiţii Evergent Investments, fosta SIF Moldova, a anunţat joi că începe plata dividendelor aferente anului trecut pe data de 11 iunie, valoarea brută a acestora fiind de  0,043 lei/acţiune.

Valoarea dividendelor care ar urma să fie distribuită este de 42,5 milioane de lei brut, arată calculele ZF.

La preţul de tranzacţionare de joi de la BVB, dividendul acţionarilor asigură un randament de 3%.

Din suma totală, se va reţine la sursă impozitul pe dividende, conform cotele prevăzute de legislaţia în vigoare, respectiv 5%.

“Angajamentul nostru faţă de acţionari este de a investi pe termen lung, de a le multiplica capitalul şi de a acorda dividende pe o bază consistentă şi predictibilă. Astfel, remunerăm actionarii printr-un mix optim între politica de dividend şi programe de răscumpărare, îndeplinindu-le aşteptările, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. De altfel, în ultimii 10 ani am acordat dividende în valoare de peste 150 milioane de euro.” a declarat Claudiu Doros, Preşedinte Director general al societăţii de investiţii.

Compania a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un rezultat net de 31,5 mil. lei, fiind compus din profitul net de 19,3 mil. lei şi câştigul net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat în sumă de 12,2 mil. lei. Valoarea totală a activelor nete a fost de 2,1 miliarde de lei, cu 22,8% mai mare fata de T1/2020.

Evergent Investments are 1,3 mld. lei capitalizare, fiind cea mai mare dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare. De la începutul anului, acţiunile au un avans de 10%, pe fondul unor tranzacţii de 124 mil. lei, arată datele BVB.

”În 2021, performanţa primelor 10 companii din portofoliului nostru listat este superioară indicelui BET-XT, a celor mai lichide 25 de companii listate. În acest context, discountul de 35% al preţului acţiunii faţă de valoarea unitară a activului net confirmă faptul că acţiunea EVER este o oportunitate investiţională”, a mai spus Claudiu Doros.

Compania are 37 angajaţi la nivel naţional şi 185 la nivel de Grup 185 de angajaţi.

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO