Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments, fostă SIF Moldova, în ultimii 10 ani: dividende de peste 150 mil. euro, active de două ori mai mari, randament mediu compus de 9,2% anual şi investiţii de peste 400 mil. euro în 3 clase de active

♦ Evergent Investments este cea mai valoroasă dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare de la Bursa românească, cu 1,4 mld. lei capitalizare ♦ În ultimii 10 ani, compania a generat pentru acţionari o apreciere a valorii de 13,2% din dividende şi creşterea activelor ♦ În aceeaşi perioadă, a generat un alfa pur de 1,7%.

Începutul anului 2021 a adus o premieră pe piaţa de capital din România în contextul în care prima societate de investiţii financiare a primit aprobarea Auto­rităţii de Supraveghere Finan­ciară pentru a-şi schimba numele, într o decizie de distanţare faţă de celelalte SIF-uri şi prin care sunt lăsate în spate conflictele care au măcinat acest sector în ultimii ani: SIF Moldova a devenit Evergent Investments.

În prima conferinţă organizată de Evergent Investments sub acest nume, Claudiu Doroş, CEO şi preşe­dinte, a realizat un bilanţ al ultimilor 10 ani cu care cea mai mare societate din punct de vedere al capitalizării s-a prezentat în faţa investitorilor.

„Datele publice de la Bursa de Valori Bucureşti arată că suntem cea mai valoroasă companie de investiţii financiare din România în ultimii trei ani, cu capitalizarea la zi de 1,385 de miliarde de lei. Sunt încântat să amintesc că în ultimii 10 ani am acordat acţio­narilor noştri dividende în echivalent de peste 150 de milioane de euro, în timp ce am dublat activele administrate la peste 2,2 miliarde de lei“, a spus Claudiu Doroş.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.