Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments (fosta SIF Moldova) pune la bătaie 13 mil. lei pentru a-şi răscumpăra acţiuni la un preţ mai mare cu 19% faţă de cel de tranzacţionare

Evergent Investments (fosta SIF Moldova), prima societate de investiţii financiare din rândul celor cinci care şi-a schimbat numele, îşi va răscumpăra aproximativ 8,3 milioane de acţiuni la un preţ de 1,6 lei pe acţiune, potrivit unui raport publicat joi la Bursă.

Astfel societatea pune la bătaie aproape 13 mil. lei pentru răscumpărarea a 0,84% din capitalul social, la un preţ mai mare cu 19% faţă de cel din închiderea precedentă. Perioada de desfăşurare a ofertei de răscumpărare este din 9 martie 2021 şi până pe 22 martie. BT Capital Partners este intermediarul ofertei.

“Scopul programului este reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate, conform Hotărârii AGEA nr. 4 din 27 aprilie 2020. Operaţiunea face parte din mixul de politici Evergent Investments care include programe de răscumpărare şi alocare de dividende ce asigură un randament superior capitalului investit faţă de alte tipuri de plasamente”.

Evergent Investments este cea mai mare societate de investiţii financiare listată la bursa de la Bucureşti, cu o capitalizare de 1,32 miliarde de lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.