LIVE: CELE MAI RESPONSABILE COMPANII DIN ROM NIA: CUM RĂSPUNZI NEVOILOR PREZENTULUI FĂRĂ SĂ LE COMPROMIŢI PE CELE ALE VIITORULUI
Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments cheamă acţionarii să aprobe dividende cu un randament de 3% şi răscumpărarea a 2% din capital

Evergent Investments, fostă SIF Moldova, cea mai mare societate de investiţii de la Bursa de Valori Bucureşti în termeni de capitalizare, propune acţionarilor un dividend de 0,043 lei/acţiune, care asigură un randament de 3% la preţul de închidere din şedinţa BVB din 24 martie, şi răscumpărarea a 2% din capital.

Măsurile vor fi discutate în Adunările generale extraordinara si ordinara din 29 aprilie.

Pe ordinea de zi se află şi aprobarea reducerii capitalului social de la 98,94 milioane lei la 98,12 milioane lei, respectiv cu suma de 826.612 lei, ca urmare a anulării unui număr de 8,26 milioane actiuni proprii dobandite de catre societate.

În acest sens, compania vrea să deruleze un program de răscumparare in vederea reducerii capitalului social, prin anularea acţiunilor, cu un număr de maxim 19,62 milioane actiuni, reprezentand 2% din capitalul social.

Consiliul de administratie al Evergent Investments mentine politica de remunerare a actionarilor printr-un mix optim intre o politica predictibila de dividend si programe anuale de rascumparare, ce ofera randamente superioare in prezent si pe termen lung, in comparatie cu simpla acordare de dividende, se arată în convocatorul adunării generale.

Evergent are 1,4 mld. lei capitalizare, fiind cea mai mare dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare. De la începutul anului, acţiunile au un avans de 14,4%, pe fondul unor tranzacţii de 82,3 mil. lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.