LIVE: Acum la ZF LIVE: Ce înseamnă un business de biciclete şi motociclete electrice?
Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments a raportat un rezultat net de 116,5 mil. lei la S1/2021: 48,9 mil. lei profit net şi 67,6 mil. lei câştig net din vânzarea activelor

Evergent Investments (simbol bursier EVER), cea mai mare societate dintre cele cinci în termeni de capitalizare (1,32 mld. lei), a anunţat luni după amiază la bursă că a încheiat primele şase luni ale anului cu un rezultat net de 116,5 mil. lei, din care 48,9 mil. lei reprezintă profitul net, iar 67,7 mil. lei este câştigul din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat.

Spre comparaţie, în iunie anul trecut Evergent Investments raporta o pierdere netă de 17,2 mil. lei, compusă din profitul net şi câştigul net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat – tratament contabil conform IFRS9.

Valoarea totală a activelor administrate de societatea de investiţii financiare era de 2,4 miliarde de lei la finele lunii iunie 2021, plus 12,7% faţă de finele anului 2020, arată calculele ZF.

Valoarea unitară a activului net (VUAN) era de 2,2829 lei, ceea ce înseamnă, că la preţul de 1,35 de lei pe acţiune de la finele semestrului, acţiunile EVER se tranzacţionau la un discount de 30,9%, potrivit calculelor realizate de ZF. Spre comparaţie, la T1/2021 discountul era de 34,4%.

Ponderea principalelor categorii de active în valoarea totală a activelor administrate este acţiuni cotate, inclusiv acţiunile cotate FIA, 66,8%, acţiuni necotate 8,6%, unităţi de fond 13%, instrumente monetare 9,3%.

Pe sectoare, investiţiile Evergent Investments sunt împărţite între financiar (45,1%), energetic (11,4%), industria prelucrătoare (7,3%), imobiliare (6%) şi altele (5,6%). Cele mai mari deţineri în portofoliu la finele S1/2021 sunt la Banca Transilvania (39%), Romgaz (9,9%), Aerostar (5,6%) şi BRD (3,8%).

Pe partea de private equity, societatea deţinere integral proiectul Baba Novac Residence din Bucureşti, dezvoltat prin Ţesătoriile Reunite SA, Proiect Imobiliar Iaşi, dezvoltat de Agroland Capital SA, dar şi o fermă de afine, dezvoltată de Agrointens SA. De asemenea, are o participaţie de 50% în proiectul Atria Urban Resort din Bucureşti, dezvoltat de Straulesti Lac Alfa SA, şi o deţinere indirectă de 37% la Veranda Mall, dezvoltat de Professional IMO Partners SA.

Acţiunile EVER înregistrează o creştere de 6,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 141,5 mil. lei, arată datele BVB.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.