Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments a depus la ASF o ofertă de răscumpărare a cel mult 19,6 milioane de acţiuni proprii

Evergent Investments a depus la ASF o ofertă de...

Autor: Tibi Oprea

17.09.2021, 16:55 313

Evergent Investments a anunţat acţionarii şi investitorii la Bursa de Valori Bucureşti că a depus în data de 16 septembrie 2021 la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Documentul de ofertă publică de cumpărare a acţiunilor emise de societate, pentru ducerea la îndeplinire a Hotărârii Adunarii generale extraordinare a acţionarilor nr. 3 din 29 aprilie 2021.

Prin această hotărâre, acţionarii au aprobat derularea unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii prin ofertă publică, în vederea reducerii capitalului social. Numărul maxim de acţiuni care poate fi răscumpărat este de 19,6 milioane de actiuni, reprezentand 2% din capitalul social de 98,1 mil. lei.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare al unei acţiuni, valoarea totală a programului s-ar putea ridica la aproximativ 25,9 mil. lei, însă preţul de ofertă va putea fi diferit faţă de cel actual.

“Evergent Investments continuă politica de remunerare a acţionarilor printr-un mix optim între programele anuale de răscumpărare şi politica predictibilă de dividend, care oferă randamente superioare pe termen scurt, dar şi pe termen lung. Evergent Investments va îndeplini obligaţiile legale de informare la primirea Deciziei ASF de aprobare a documentului de ofertă, cu prezentarea caracteristicilor operaţiunii”, se arată într-un raport publicat la BVB.

Potrivit raportului VAN de la 31 august 2021, a doua cea mai mare societate de investiţii financiare de la bursa locală în funcţie de capitalizare (1,28 mld. lei), a ajuns la o valoare a activelor totale aflat sub administrare de 2.518 miliarde de lei (aproximativ 500 de milioane de euro).

Rezultatul net, în sumă de 145,7 milioane de lei, este compus din 47,8 milioane de lei profit net şi 97,9 milioane de lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat – tratament contabil conform IFRS 9.

Valoarea unitară a activului net (VUAN) era de 2,3893 lei la 31 august 2021, astfel că acţiunile EVER se tranzacţionează la un discount de 43,5% faţă de activul net, în uşoară creştere faţă de discountul de la nivelul lunii iulie, potrivit calculelor realizate de ZF.

Acţiunile EVER înregistrează o creştere de 5,6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 152,3 milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO