Burse - Fonduri mutuale

Evenimente importante pe bursă

Evenimente importante pe bursă
28.11.2011, 00:00 209

Evenimente importante săptămâna trecută

  • OMV Petrom, cea mai mare companie din România, a accesat un credit record de 930 de milioane de euro de la 14 bănci interne şi internaţionale banii care refinanţează credite de 870 mil. euro atrase anterior.

  • Ministerul Economiei a făcut public un proiect de hotărâre de guvern privind listarea pe bursă a celor mai importante companii ale sale din sectorul energetic, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica.

  • Paul Elliott Singer, cel mai de temut manager de bani de pe Wall Street, a ajuns în ultimele luni cel mai mare acţionar al FP, preluând prin intermediul firmei Manchester Securities un pachet de 8,65% din acţiuni

Evenimente de urmărit săptămâna aceasta

  • Luni şi marţi este aşteptat votul din Parlament cu privire la proiectul care prevede majorarea pragului de deţinere în cadrul SIF-urilor de la 1% la 5%, după ce proiectul privind majorarea pragului a fost amânat pentru această săptămână.

  • Acţiunile Broker Cluj (BRK) unde se va decide în AGA ce administratori vor numi acţionarii. SIF Muntenia a propus doi candidaţi faţă de unul cât avea în conducerea SIF Broker până acum iar SIF Moldova a propus un reprezentant.

  • Acţiunile SIF Moldova, unde luni se bat nouă candidaţi pentru postul de administrator care se va decide în adunarea generală de săptămâna aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO