Burse - Fonduri mutuale

Euro atinge maximul din ianuarie 2015, după ce moneda a crescut cu 11% din mai până în prezent

Euro atinge maximul din ianuarie 2015, după ce moneda a...

Autor: Dan Grigore Ivan

11.09.2017, 00:06 829

Moneda unică europeană a ajuns la maximul ultimelor 33 luni, după ce vineri afişa o cotaţie de 1,2035 în raport cu dolarul american.

Creşterea de peste 14% de la începutul acestui an s-a resimţit în primul rând pe piaţa de capital de pe continent, al cărei avans iniţial a fost inhibat apoi de aprecierea puternică a monedei unice.

Astfel, bursele euro­pene au afişat la începutul acestui an creşteri mai mari decât cele de pe piaţa americană, mai ales după victoria electorală de la începutul lunii mai a lui Emmanuel Macron, ce reprezenta diluarea unui risc privind predictibi­litatea construcţiei europene. Cu toate acestea, de la jumătatea ultimei luni de primăvară şi până în prezent, euro a crescut faţă de dolar cu aproape 11%, iar indicii bursieri americani s-au desprins şi afişează în prezent creşteri duble faţă de situaţia din Europa.

Indicele Euro STOXX 50, ce urmăreşte cele mai mari 50 de companii europene, a crescut de la începutul acestui an cu 4,78%, după ce în luna mai figura cu un avans de aproape 11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO