Burse - Fonduri mutuale

Euforia dividendelor aruncă acţiunile BRD şi Banca Transilvania la maxime istorice

Euforia dividendelor aruncă acţiunile BRD şi Banca...

Autor: Roxana Pricop

02.11.2015, 00:08 3090

Aşteptările investitorilor că cele mai mari bănci listate, BRD şi Banca Transilvania, şi-ar putea recompensa acţionarii cu dividende anul viitor, după mulţi ani de pauză, a alimentat un raliu al acţiunilor pe bursă. Câştigurile acţiunilor bancare urcă până la cifre spectaculoase: peste 50% în acest an.

Apatia investitorilor s-a spulberat ca prin farmec în şedinţa de vineri, 30 octombrie, când infor­ma­ţiile că BRD şi Banca Transil­vania (TLV) iau în calcul distri­buţia de divi­dende a electrizat în­treaga piaţă. Rulajul cu acţiuni al întregii pieţe de acţiuni a urcat până la 20 milioane de euro, fiind alimentat în principal de tranzacţiile mai mari decât de obicei cu acţiunile TLV şi BRD.

Titlurile BRD, a doua bancă din sistem după active, s-au apreciat vineri cu aproape 4% până la o cotaţie de 11,7 lei/titlu, aproape de maximul acestui an de 11,74 lei/titlu atins pe 11 august. Avansul pentru anul în curs urcă astfel la 34%. Titlurile TLV au avansat cu 2,4% până la o cotaţie de 2,535 lei, maxim istoric. Câştigul faţă de înce­putul anului a ajuns astfel la 52%. Spre comparaţie, indicele BET, prin­cipala referinţă a bursei, a urcat cu 0,7% în şedinţa de vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO