Burse - Fonduri mutuale

Este Rivian o nouă Tesla? Radu Puiu, XTB: Este adesea comparată cu Tesla la începuturile sale. O companie fără venituri, dar cu un viitor promiţător

Este Rivian o nouă Tesla? Radu Puiu, XTB: Este adesea...

Autor: Tibi Oprea

15.12.2021, 07:40 1201

♦ Amazon este cel mai mare client şi acţionar, cu o participaţie de 20%.

Sectorul vehiculelor electrice continuă să îi fascineze pe investitori, fiind considerat unul promiţător dat fiind faptul că evoluţiile revo­lu­ţionare pun presiune asupra companiilor de tradiţie din industrie şi tot mai multe firme vi­zează proiecte care se plasează în acest plan.

În acest context, producătorul de vehicule electrice Rivian Automotive (simbol bursier RIVN), care a fost listat luna trecută pe bursa americană a companiilor de tehnologie NASDAQ, a fost una dintre cele mai populare acţiuni în rândul investi­torilor în ultimele săptămâni, arată într-o analiză de piaţă Radu Puiu, financial analyst în cadrul XTB, casă de brokeraj listată pe bursa de la Varşovia.

Compania nu a înregistrat încă niciun venit, dar promite să fie un jucător relevant pentru vehi­culele electrice pe baza registrului de comenzi pentru pick-up-uri electrice şi a capacităţii de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO