Burse - Fonduri mutuale

Erik Barna, CEO al Life is Hard: Ne propunem să creştem accelerat. Vrem să emitem obligaţiuni sau acţiuni pentru finanţarea achiziţiilor

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

16.07.2020, 11:30 518

♦ Compania a estimat iniţial emisiunea de obligaţiuni la 800.000 de euro, dar valoarea poate fi suplimentată ♦ Acţiunile LIH au un avans de 55,5% de la începutul anului.

Erik Barna, director general şi acţionar (13,2%) al furnizorului de soluţii software Life is Hard (sim­bol bursier LIH), pune apre­cierea pe care compania a înregistrat-o la Bursa de la Bucureşti în ultimele şedinţe pe seama schimbării strategiei de dezvoltare, respectiv creşterea accelerată prin fuziuni şi achiziţii, şi spune că au câteva discuţii în acest sens.

„Cred că rulajul din ultimele şedinţe se datorează în mare parte hotărârii consiliului de administra­ţie, şi anume intenţia de preluare a fondului de comerţ a două compa­nii din piaţă. Asta înseamnă şi o schimbare a strategiei companiei, de la trecerea de la o strategie care se baza pe o creştere organică, baza­tă în mare parte pe dezvol­tarea şi investiţii proprii, la o creştere accelerată, dar pe baze solide. Cred că investitorii au primit foarte bine acest anunţ. Încă de la începutul anului am declarat că suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în piaţă, în special în domeniul IT&C, ne uităm cu aten­ţie mare la companii cu potenţial şi în momentul în care identificăm companii care sunt pe linia noastră de business fie vom investi în ele, fie vom încerca o achiziţie. Obiec­tivul este ca în anii următori să creştem accelerat. Ne uităm la extin­derea portofoliului de clienţi, creşterea forţei de vânzări, o creş­tere a foot print-ului compa­niei la nivel naţional, practic prin achizi­ţiile pe care le vom face vom fi prezenţi în mai multe reşedinţe de judeţ, vom acoperi aproape întreg teritoriul ţării“, spune Barna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO