Burse - Fonduri mutuale

Erata: În articolul ”Acţionarii Sphera Franchise Group aprobă dividende de 35 mil. lei şi un program de răscumpărare acţiuni de maximum 3,6 mil. lei”, publicat în Ziarul Financiar de vineri, 20 august, a apărut eronat informaţia privind aprobarea programului de răscumpărare

Erata: În articolul ”Acţionarii Sphera Franchise...

Autor: Eduard Ivanovici

20.08.2021, 11:38 588

Erata: În articolul ”Acţionarii Sphera Franchise Group aprobă dividende de 35 mil. lei şi un program de răscumpărare acţiuni de maximum 3,6 mil. lei”, publicat în Ziarul Financiar de vineri, 20 august, a apărut eronat informaţia privind aprobarea programului de răscumpărare.

 

Reluăm ştirea în forma corectă:

Acţionarii Sphera Franchise Group, care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, au aprobat dividende de 35 mil. lei: Randament de 5% la preţul curent de tranzacţionare

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), compania care operează brandurile KFC, Taco Bell şi Pizza Hut în România, a aprobat propunerea Consiliului de Administraţie de distribuire a unor dividende de peste 35 de milioane de lei din profitul net nedistribuit al anilor 2019 şi 2020, precum şi fixarea unui dividend brut/acţiune în valoare de 0,9 lei.

La preţul curent de tranzacţionare, randamentul dividendelor este de 5%, conform calculelor efectuate de ZF pe baza celui mai recent raport al societăţii.

Data plăţii dividendelor a fost programată pentru 30 septembrie 2021.

Acţionarii au respins însă dobândirea unui număr 80.019 acţiuni proprii pentru o perioadă maximă de 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României Partea a IV-a, la un preţ pe acţiune cuprins între 12,5 lei şi 45 de lei, în vederea implementării unui sistem de remunerare a membrilor conducerii societăţii.

De asemenea, AGEA a respins şi politica de remunerare a societăţii.

Anul trecut, Sphera număra 158 de restaurante, dintre care 138 în România, 18 în Italia şi două în Republica Moldova.

Pentru 2021, compania a planificat deschiderea a 16 restaurante (8 KFC, 3 Pizza Hut ş 3 Taco Bell în România şi 2 KFC în Italia), ca urmare a contractului negociat cu francizorul Yum!. Bugetul alocat investiţiilor se ridică la 10,2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO