Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Un broker propune un indice pentru companiile de pe AeRO. Antonio Oroian, Goldring: În unele şedinţe astfel de companii sunt mai lichide chiar şi ca cele din BET

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

16.03.2021, 10:00 411

Pentru ca societăţile listate pe segmentul alternativ de tranzacţio­nare AeRo să fie mai bine reprezentate în dinamica Bursei de la Bucureşti, mai ales în contextul în care de multe ori astfel de companii sunt mai tranzacţionate ca unele din BET, un broker propune crearea unui indice bursier propriu.

„Cred că societăţile de pe AeRO ar trebui mai bine reprezentate pe BVB, chiar şi un indice reprezentativ. Am văzut un interes destul de ridicat, chiar şi ca lichiditate, de exemplu în unele şedinţe companiile de pe AeRO sunt mai tranzacţionate ca cele din BET. Dacă trendul este de aşa natură, de ce să nu profităm cu un indice reprezentativ?“, spune Antonio Oroian, broker al Goldring.

Consiliul Indicilor este cel care decide asupra indicilor bursieri de la Bucureşti. Din acest consiliu fac parte Radu Hanga (preşedinte BVB), Adrian Tănase (CEO BVB), Bogdan Câmpianu (şef operaţiuni Wood), Alin Brendea (director general Prime Transaction), Alexandru Badea (CFA România).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO