Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management: Declaraţia unică, un punct dureros. Taxarea la sursă ne-ar uşura foarte mult viaţa

Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Alexandra Matei

26.02.2021, 00:05 281

BRD Simfonia 1 avea la 24 februarie 2021 un număr de 74.670 de investitori, fiind astfel cel mai mare fond mutual din România.

Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management, administrator de in­vestiţii cu active de 4,45 mld. lei, consideră că decla­raţia unică, document care trebuie depus in­clusiv de clienţii fondu­rilor mutuale, este un punct dureros pentru industrie, iar implemen­tarea reţinerii impozitului la sursă ar uşura activitatea administra­torilor.

„Declaraţia unică se de­pune de fie­care inves­titor individual. Este un punct dureros deoarece, dacă vorbim despre un client care face trecerea de la un depozit bancar unde reţinerea se face la sursă, aici vine şi beneficiază de un randament de 5%. El trebuie însă să facă acest efort de a depune declaraţia unică“, spune Mihai Purcărea la emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO